AirlinesFrequente reizigerInflightNieuwsOpmerkelijkRoutes

Finnair laat economy-reizigers betalen voor wijn en bier

Finnair zal met ingang van 1 november alle economy-reizigers op sommige long haul-routes laten betalen voor wijn, bier en andere alcoholische drankjes, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland.

Betalen
Tot 1 november zijn bier en wijn nog gratis voor passagiers in economy op de long haul-vluchten naar Bangkok, Goa, Havana, Ho Chi Minhstad, Krabi, Phuket, Puerto Plata en Puerto Vallarta. Daarna moeten de reizigers op deze routes betalen voor een alcoholisch drankje. Frisdrank, vruchtensap en water blijven nog wel gratis.

Gratis
Op Finnair-vluchten naar China, Japan, Zuid-Korea en Singapore blijven alle drankjes, behalve sterke drank, op de hele vlucht gratis. Op vluchten naar de Verenigde Staten is zijn de drankjes bij alle maaltijden inbegrepen, maar als de reiziger een alcoholische versnapering tijdens de vlucht wil moet hij of zij daarvoor betalen. Op vluchten naar New York zijn de drankjes alleen bij de eerste maaltijd inbegrepen.

Alaska
Sinds 1 augustus heeft Alaska Airlines hun alcoholische welkomstdrankje voor eerste klas-reizigers geschrapt. Die beslissing kon op veel kritiek rekenen, maar de maatschappij heeft daar een antwoord op gevonden. Lufthansa gaat anders om met bier aan boord en schenkt tapbier voor de reizigers op geselecteerde oktoberfest-vluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close