AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalStaking

Geen stakingscompensatie voor Spaanse Ryanair-reizigers

De rechtbank van Barcelona heeft beslist dat Ryanair geen compensatie aan reizigers hoeft te betalen die getroffen werden door de stakingen, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Staking
Door verschillende Ryanair-stakingen in verschillende Europese landen, waaronder Spanje, in de maanden juli, augustus en september, vielen er in totaal 1187 Ryanair-vluchten uit, aldus EUclaim. Reizigers die vertragingen van langer dan 3 uur oplopen, kunnen aanspraak maken op een vergoeding.

Vergoeding
Maar de rechtbank van Barcelona heeft nu geoordeeld dat Ryanair geen compensatie hoeft te betalen aan de reizigers die door de stakingen niet konden vliegen. De reden om deze beslissing te nemen ligt volgens de rechtbank aan het feit dat de stakingen ‘buiten de controle van de maatschappij’ valt, en Ryanair niks kon doen aan de vertragingen en geannuleerde vluchten.

Europees Hof
Eerder dit jaar werd door het Europees Hof van Justitie geoordeeld dat als reizigers een vertraging van 3 uur of meer oplopen door een onaangekondigde, of ‘wilde’, staking zij wél gecompenseerd worden. Als de stakingen van te voren zijn aangekondigd, zoals in Spanje, heeft de reiziger géén recht op compensatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close