fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVeiligheid

Hoogste veiligheidsrating voor Oost-Europese airlines

Drie Oost-Europese airlines mogen zich vanaf nu scharen bij de top van de luchtvaartindustrie als het aankomt op veiligheid, dat maakt de website ‘Airline Ratings’ bekend. De website monitort 409 maatschappijen en stelt sinds 2013 ieder jaar een lijst van de 20 veiligste vliegmaatschappijen op.

Maatschappijen
De lijst van de 20 veiligste vliegmaatschappijen van dit jaar is er al, maar nieuwe maatschappijen kunnen wel gedurende het jaar een hogere notering ontvangen. Zo gebeurde ook voor drie Oost-Europese maatschappijen.

Beoordeling
Volgens de hoofdredacteur van de website, Geoffrey Thomas, worden de maatschappijen beoordeeld op innovatie, toepassen van veiligheidsmaatregelen, operationele handelingen en het gebruik van moderne, veilige toestellen alsook de bekwaamheid van het cabinepersoneel en piloten. De website maakt gebruik van een zeven sterren beoordeling die door bezoekers van de website aangevuld kan worden nadat zij met een bepaalde maatschappij gevlogen hebben.

Wizz
De eerste maatschappij die de zeven sterren ontvangt is Wizz Air uit Hongarije. Zij mogen zich nu onder de veiligste maatschappijen ter wereld scharen, onder andere doordat de maatschappij een jonge vloot heeft, met een gemiddelde leeftijd van 4,5 jaar.

Servië
De twee andere airlines uit Oost-Europa die de hoogste veiligheidsnotering hebben ontvangen zijn de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië, Air Serbia en de nationale luchtvaartmaatschappij van Kroatië, Croatia Airlines.

Laagste
De laagst scorende luchtvaartmaatschappijen zijn volgens de website op dit moment: Air Iraqi en AirAsia Thailand, beide met twee sterren, en Nepal Airlines en Yeti Airlines. De laatste airlines hebben slechts één ster.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button