fbpx
Frequente reizigersNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVeiligheidVliegvelden

Milaan Linate sluit volgend jaar drie maanden de deuren

Het Italiaanse vliegveld Milaan Linate sluit volgend jaar voor drie maanden de deuren wegens werkzaamheden aan de start- en landingsbaan, zo meldt flightservicebureau.

Sluiting
De website die ‘het luchtruim en de luchthavens van de wereld voor internationale vluchtuitvoeringsrisico’s en veranderingen die van invloed zijn op piloten, coördinatoren en vliegtuigexploitanten’ in de gaten houdt, meldt dat de Internationale luchthaven Milaan Linate volgend jaar van 27 juli tot en met 27 oktober de deuren sluit. Samen met Assoclearance, de Italiaanse slotcoördinator, wordt er al gewerkt om het zomerschema van 2019 te soepel te laten verlopen.

Werkzaamheden
In die drie maanden dat de deuren sluiten, zal de 2442 meter lange start- en landingsbaan volledig gesaneerd worden. De Italiaanse krant ‘Corriere della Serra’ maakte een schatting wat de impact van de sluiting van de luchthaven is, en berekende dat er zo’n 30.000 vluchten, goed voor zo’n 2 miljoen reizigers, via het andere Milanese vliegveld moeten reizen; Milaan Malpensa.

Malpensa
Milaan Malpensa is de tweede grootste luchthaven van Italië met zo’n 22 miljoen passagiers die afgelopen jaar via de luchthaven reisden. Via het Milaan Linate-vliegveld reisden er vorig jaar 9 miljoen passagiers. De grootste luchthaven van Italië is Rome Fiumicino, ook bekend als Rome Leonardo da Vinci. Vorig jaar verwelkomde de Romeinse luchthaven 41 miljoen reizigers.

KLM
KLM vliegt dagelijks tussen Schiphol naar Milaan Linate met een Boeing 737-700. Om 08:25 uur vertrekt de vlucht en komt 1 uur en 40 minuten later aan op Linate. De terugvlucht vertrekt om 10:50 uur en landt om 12:45 op Schiphol. Ook easyJet vliegt vanaf Schiphol zes maal in de week naar Malpensa, behalve op zaterdag.

Gesprekken
Tussen het luchthavenbedrijf dat Milaan Malpensa draaiende houdt; SEA, de Italiaanse slotcoördinator en easyJet, de grootste maatschappij (kijkend naar beschikbare stoelen) op Malpensa en derde grootste op Linate, volgen komende weken gesprekken om de operaties van komende zomerperiode te bespreken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button