NieuwsNL nieuwsOpmerkelijkProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

‘Parkeerbeheerder op Schiphol “past” ongevraagd op huis’

Een medewerker van een parkeerbeheerbedrijf dat Valet Parking aanbiedt op Schiphol, heeft in Friesland ongevraagd op een huis “gepast”, zo meldt Omrop Fryslân.

Licht
In de Friese plaats Gorredijk is een man met zijn vriendin opgepakt, nadat een oplettende buurman het duo in het huis van zijn buren zag bivakkeren. De man die op het huis van zijn buren zou passen, terwijl zij op vakantie waren, zag licht branden en ging op onderzoek uit.

Sleutels
In het huis van zijn buren trof hij een man aan die, naar eigen zeggen, toestemming van de bewoners had om in het huis te verblijven. Om zeker te zijn belde de buurman de vakantiegangers op, maar zij wisten van niks. Daarop schakelde hij de politie in, die de man en zijn vriendin arresteerden en meenamen voor verhoor. Ook werd er drugs van het koppel in het huis aangetroffen.

Valet Parking
De man had toegang tot het huis gekregen door een sleutelbos met auto- en huissleutels mee te nemen van zijn werk. Hij parkeerde auto’s voor een bedrijf in de buurt van Schiphol dat Valet Parking aanbiedt. Volgens Omrop Fryslân had de man meerdere autosleutels bij zich waar de politie nog onderzoek naar doet. Het zou kunnen dat de man vaker ongevraagd in woningen van mensen die op vakantie waren verbleef.

Illegaal
De twee verdachten zijn een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige vrouw uit de Filipijnen. De vrouw is naar alle waarschijnlijkheid illegaal in Nederland. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, aldus Omrop Fryslân.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/