AirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Air Belgium’s A340 langer in dienst bij British Airways

De Airbus A340 van Air Belgium, die British Airways (BA) al een tijdje in gebruik heeft, zal door BA ingezet worden op de route Londen – Dubai, zo blijkt uit het boekingssysteem van de Britse maatschappij.

Abu Dhabi
De A340 van Air Belgium wordt sinds 15 september gebruikt door British Airways op de route tussen Londen Heathrow en Abu Dhabi. In eerste instantie zou het vliegtuig tot 4 oktober bij BA in dienst blijven.

Dubai
Nu blijkt uit het boekingssysteem dat de A340 langer in dienst blijft, namelijk tot 14 december van dit jaar. Het Airbus-toestel wordt, met ingang van 1 november, ingezet op de route tussen Londen en Dubai. Die vlucht wordt drie keer per dag uitgevoerd, op één daarvan wordt Air Belgium’s vliegtuig ingezet.

Reden
De reden voor de inzet van de A340 zijn de problemen met de Rolls Royce-motoren die de 787-vloot van BA aandrijven. De toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 motoren moeten worden gecontroleerd na wereldwijde problemen. Ook andere airlines, zoals Virgin en Norwegian hebben maatregelen genomen. Norwegian huurt bijvoorbeeld een Boeing 747 ter vervanging.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button