AirlinesCargoFinancieelNieuwsProfessional

‘Bonus voor FedEx-piloten om niet met pensioen te gaan’

Logistiek- en koeriersbedrijf FedEx betaalt piloten die hun (bijna) pensioenleeftijd bereikt hebben forse bonussen om niet met pensioen te gaan en in de drukke decembermaand te blijven vliegen, zo meldt Reuters op basis van twee bronnen bekend met de materie.

Bonussen
Bij het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx worden piloten die (bijna) met pensioen gaan, bonussen van tussen de 40.000 en 110.000 dollar (34.760 en 95.590 euro) aangeboden. Die bonussen moeten ervoor zorgen dat zij blijven vliegen in november en december, de drukste maanden van het jaar voor het bedrijf.

Tekort
De bonusregeling geeft aan dat FedEx met een pilotentekort dreigt te kampen. Een golf van piloten gaat binnenkort met pensioen, de wereldwijde pilotenmarkt is krap op het moment en de vraag naar luchtvracht bij FedEx blijft groeien. Op dit moment heeft FedEx zo’n 5.000 piloten in dienst en bestelde het bedrijf in juni nog 24 nieuwe vrachtvliegtuigen.

Pensioen
Komend jaar verwacht het bedrijf zo’n 200 piloten te verliezen doordat zij met pensioen gaan. FedeX is volop bezig om nieuwe vliegers aan te trekken. Volgens de bronnen van Reuters zijn de piloten van FedEx, in vergelijking met andere Amerikaanse piloten, het best betaald. Een piloot die zo’n 30 jaar in dienst is, ontvangt een salaris van ongeveer 300.000 dollar per jaar (260.700 euro), zonder bonussen en overuren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close