AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Dubbele groeicijfers voor prijsvechters in september

Drie van de vier grootste Europese prijsvechters, Ryanair, easyJet, Wizz Air en Norwegian, hebben in september dubbele groeicijfers genoteerd, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de maatschappijen.

Norwegian
Enkel Norwegian zag een groei van ‘slechts’ 9 procent. In de afgelopen maand vervoerde de maatschappij 3,44 miljoen reizigers. Over het hele netwerk genomen zaten de Norwegian-toestellen voor 88,8 procent vol. Op de long haul-vluchten bedroeg de bezettingsgraad 92,4 procent.

Wizz Air
Van de prijsvechters zag Wizz Air in september de hoogste procentuele stijging in het aantal vervoerde passagiers. Vorige maand stapten 3,17 miljoen mensen op een Wizz Air-vlucht, een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook de bezettingsgraad steeg met 1,2 procentpunt naar 94,1 procent en heeft daarmee ook de volste vliegtuigen van de vier low cost-maatschappijen.

EasyJet
Het Britse easyJet staat op een tweede plaats qua procentuele passagiersgroei. Met 8,81 miljoen passagiers vervoerde de maatschappij 14,2 procent meer mensen dan in september 2019. De vliegtuigen zaten ondanks de stijging minder vol, want de bezettingsgraad daalde met 0,8 procentpunt naar 92,8 procent.

Ryanair
Ryanair vervoerde in september veruit de meeste passagiers, namelijk 13,1 miljoen. Dat is een stijging van 11 procent in vergelijking met vorig jaar. Die stijging geldt voor Ryanair en Laudamotion samen. Laatstgenoemde vervoerde een half miljoen reizigers. De bezettingsgraad bedroeg bij Ryanair 97 procent en bij Laudamotion 93 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button