Eindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

Eindhoven Airport halveert groei vliegbewegingen

‘Eindhoven Airport heeft besloten om de groei in het aantal vliegbewegingen voor 2019 te matigen. De toegestane groei in 2019 tot maximaal 43.000 vliegbewegingen wordt door de luchthaven gematigd tot naar schatting 41.000’, aldus Eindhoven Airport.

Gehalveerd
De Brabantse luchthaven laat weten dat; ‘het groeipercentage ten opzichte van 2018 wordt daarmee ongeveer gehalveerd ten opzichte van de toegestane groei (5% groei versus zo’n 10% toegestaan). Pas in 2020 zal het maximaal aantal toegestane vliegbewegingen van 43.000 worden bereikt.’

Ontwikkeling
In het derde kwartaal van dit jaar werd de analysefase afgerond van het project ‘Eindhoven Airport na 2019’. Nu wordt er gestart met een proefcasus met als doel ‘op innovatieve wijze via participatie en overleg met de omgeving, tot het best haalbare advies te komen over de ontwikkeling van Eindhoven Airport tot een toekomstbestendige en duurzame luchthaven in een gezonde leefomgeving.’

Groei
Volgens Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport, is de luchthaven de laatste jaren ‘een volwassen luchthaven’ geworden, maar is groei ‘geen doel op zich’. ‘Het is tijd om ons meer te gaan richten op kwaliteit, de balans met de omgeving en een hierbij passende gecontroleerde ontwikkeling. We realiseren ons ook dat hiervoor tijd nodig is en willen het proces niet onnodig onder spanning zetten door al in 2019 de grenzen van de maximaal toegestane capaciteit te bereiken. Dat gebeurt nu pas in 2020’, aldus Meijs.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close