fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Nieuwe airline op Charleroi stelt aankomst nog even uit

Air Algérie, de airline die vanaf 28 oktober voor het eerst tussen het Brussels South Charleroi Airport en Algerije zou vliegen, heeft de aankomst uitgesteld tot in december, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Air Algérie
Air Algérie is de de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije en heeft de basis op het vliegveld van Algiers; Luchthaven Houari Boumedienne. Vanuit daar zou de maatschappij met ingang van 28 oktober twee keer per week naar Charleroi vliegen. Nu is de komst uitgesteld naar december.

December
De nieuwe aankomstdatum is nu 18 december, maar tickets voor de vluchten tussen Algiers en Charleroi zijn nog niet te boeken bij de Algerijnse maatschappij. Of de vluchten dan ook daadwerkelijk van start zullen gaan is nog onduidelijk.

Vloot
Als de vluchten wel vanaf december uitgevoerd zullen worden, dan stappen de passagiers in één van de vijf Boeing 737-600’s van Air Algérie, met een gemiddelde leeftijd van 16,4 jaar oud. Verder bestaat de Boeing-vloot van de maatschappij uit twee Boeing 737-700’s, vijfentwintig Boeing 737-800’s en drie 767-300’s. Daarnaast heeft Air Algérie nog acht Airbus A330-200’s en vijftien ATR 72’s in de vloot.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button