fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsPiloten en CrewProfessional

Piloten Alitalia onzeker over toekomst: staking dreigt

Piloten en cabin crew van Alitalia zijn onzeker over hun toekomst. Het vliegpersoneel eist zekerheid van het bedrijf, en als dat niet voor 31 oktober komt, dreigen er stakingen. Dat zegt ANPAC voorzitter Stefano de Carlo tegen Aviation Daily.

Toekomst
Er liggen nog steeds geen concrete plannen rond de verkoop, of andere toekomstplannen, voor de maatschappij op tafel en dat baart ANPAC, de Italiaanse pilotenvakbond, zorgen. Binnen een maand loopt de deadline af voor de, al uitgestelde, verkoop van de failliete maatschappij af. Toch zijn er geen duidelijke plannen voor de toekomst van de airline en de werknemers.

Staking
ANPAC voorzitter de Carlo dreigt dan ook met een staking om druk te zetten op het Alitalia-bestuur: ‘de cabin crew en piloten zullen niet passief blijven wachten totdat de 31e oktober is aangebroken. Bij het uitblijven van concrete oplossingen zullen zij zich mobiliseren.’

Regering
In mei 2017 ging Alitalia failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad geen geld meer in de maatschappij wilde steken. Het bedrijf wordt sindsdien financieel op de been gehouden door de Italiaanse regering. De Italiaanse regering wilde daarop het bedrijf verkopen, maar stelde het verkoopproces steeds uit.

Deadline
Op 31 oktober vervalt die deadline, maar er zijn alsnog geen concrete plannen. Er is al een lijstje met potentiƫle kopers, maar de politieke onzekerheid en de nieuwe Italiaanse regering hebben ervoor gezorgd dat de verkoop nog niet echt van de grond komt.

Italiƫ
Zo wil de nieuwe Italiaanse regering dat Alitalia alsnog (voor een deel) in handen van de Italiaanse overheid blijft, en niet volledig verkocht wordt aan een andere airline. Ryanair liet al weten de feederrol voor Alitalia op zich te willen nemen.Ā Passagiers vliegen dan met Ryanair naar hubs van Alitalia en kunnen daar overstappen op long-haul vluchten die Alitalia uitvoert. Ook Lufthansa liet in juli nog weten interesse te hebben in de nationale luchtvaartmaatschappij van ItaliĆ«.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button