fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en Bestemmingen

Singapore Airlines A350ULR beschikt over 6 unieke stoelen

In de Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) heeft Singapore Airlines zes unieke premium economy-stoelen geplaatst, zo meldt Australian Businesstraveller. Deze stoelen zijn beschikbaar op de langste lijnvluchten ter wereld; die van Singapore naar Los Angeles en New York.

Stoelen
De A350-900ULR heeft geen ‘gewone’ economy stoelen, maar enkel premium economy. Van die stoelen zijn er nu 6 die nog iets luxer zijn dan de andere. Dit komt doordat zij los in de cabine geplaatst zijn, en niet vastzitten aan een andere stoel.

Smaller
De A350-900ULR is uitgerust met 94 premium economy-stoelen in een 2-4-2 opstelling. Maar naar het einde van de romp toe wordt de cabine smaller en wordt de opstelling 1-4-1. Die enkele stoelen beschikken over een ruim opbergcompartiment waar de reizigers zijn of haar handbagage in kwijt kan én het oppervlak gebruiken om persoonlijke spullen uit te stallen zoals een laptop of boek. Dat compartiment zit tussen de stoel en het raam. De rest van de stoel is hetzelfde als de andere premium economy-stoelen.

Ruimte
Aan boord is ruimte voor 161 passagiers, waarvan 67 in de businessclass en 94 in premium economyclass. Economyclass is er dus niet bij. De eerste lijnvlucht wordt op 11 oktober uitgevoerd, van Singapore naar New York Newark. De afstand tussen beide steden bedraagt 16.700 kilometer. In totaal zal deze langste lijnvlucht 18 uur en 45 minuten in beslag nemen. De route wordt in het begin drie keer per week gevlogen, maar vanaf 18 oktober wordt deze vlucht dagelijks uitgevoerd.

ULR
De ULR versie van de A350-900 heeft een maximaal opstijg gewicht van 280 ton en kan een afstand van 9.700 nautische mijl (17.964 kilometer) afleggen. Het vliegtuig heeft een aangepast brandstofsysteem waardoor het toestel 24.000 liter kan opslaan, zonder extra tanks te gebruiken. De motoren die de A350 aandrijven zijn Rolls Royce Trent XWB motoren.  In totaal heeft de Aziatische airline zeven van deze vliegtuigen besteld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button