fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Ultimatum FNV moet Ryanair-basis Eindhoven open houden

FNV Luchtvaart, de bond die opkomt voor het cabinepersoneel van Ryanair, heeft de Ierse prijsvechter een ultimatum gestuurd dat er voor moet zorgen dat de basis op Eindhoven Airport open blijft, zo meldt de vakbond.

Ultimatum
‘FNV Luchtvaart heeft namens het cabinepersoneel van Ryanair een ultimatum aan de prijsvechter gestuurd. Ryanair heeft tot zondag 7 oktober 21.00 uur de tijd om het besluit om de basis in Eindhoven te sluiten, terug te draaien. Doet de luchtvaartmaatschappij dit niet, dan volgen er acties waarbij werkonderbrekingen niet worden uitgesloten’, aldus de vakbond.

Sluiting
Afgelopen maandag liet Ryanair weten de basis op Eindhoven Airport, met ingang van 5 november, te sluiten. De reden om de wintercapaciteit te verminderen lag volgens Ryanair aan ‘hogere olieprijs, hogere onderhoudskosten en lagere ticketprijzen.’ Volgens pilotenvakbond VNV zou het “standaard Ryanair-retoriek” zijn om na stakingen te dreigen met het sluiten van een basis.

Gevolg
Als de basis op de Brabantse luchthaven echt gesloten wordt heeft dat als gevolg dat ongeveer 150 Nederlandse werknemers op straat komen te staan óf overgeplaatst worden naar een andere basis. ‘Het is schandalig dat Ryanair zijn werknemers zó voor het blok zet’, reageert Asmae Hajjari van FNV Luchtvaart. ‘Het bedrijf verwacht dat de werknemers binnen 4 weken alles wat ze in Nederland hebben opgebouwd, oppakken en verhuizen naar een ander land. Hun hele leven wordt ontwricht en het enige dat Ryanair geeft, is een vliegticket naar de nieuwe basis.’
Of Ryanair de sluiting doorzet zal in de komende weken duidelijk worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button