IncidentenKLMNieuws

F-16’s begeleiden KLM-vlucht met agressieve passagier

Twee F-16’s zijn zaterdagochtend ingezet voor het begeleiden van een KLM vlucht uit Abu Dhabi die onderweg was naar Amsterdam. Aan boord was een man agressief geworden, dat meldt de Koninklijke Marechausse (KMAR). Het betreft vlucht KL452.

Slaan
Het betrof een 29-jarige Amerikaan. Hij werd een half uur voor landing agressief en sloeg een aantal passagier, zo zegt een KLM woordvoerster tegen Up in the Sky. Hij werd overmeesterd door de crew en andere passagiers. Daarop werd hij vastgezet.

KMAR
Er was contact met de luchtverkeersleiding om de kortste route naar Schiphol te krijgen en met voorrang te landen; dit is normale procedure. “Na landing stond de KMAR klaar om de man van boord te halen”, aldus de KLM woordvoerster. “Zowel bemanning als passagiers hebben aangifte tegen de man gedaan.” Marechaussee doet verdere afhandeling van de zaak.

F-16’s
Aan boord was de situatie na de overmeestering onder controle, aldus de zegsvrouw. Maastricht Eurocontrol heeft Defensie ingeschakeld en die hebben de F-16’s de lucht in gestuurd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button