LiefhebberMilitairNaast het nieuwsVideo opmerkelijk

Laagvliegende C-17 tussen wolkenkrabbers Brisbane | Video

Een laagvliegende Australische C-17 trok de aandacht van de inwoners van de stad Brisbane, toen het toestel laag boven de stad vloog. Op sociale media en diverse nieuwssites kregen video’s van de flyby veel reacties.

De vlucht van het vrachtvliegtuig van de RAAF (Royal Australian Air Force) was van tevoren breed aangekondigd. Het was de bijdrage van de Australische luchtmacht aan de afsluitende manifestatie van een cultureel festival.

Vuurwerk
‘Sunsuper Riverfire’ is de naam van de vuurwerkshow, waarmee het Brisbane Festival eindigt. Dit kunst- en cultuurfestival in de Australische stad duurt drie weken en wordt traditioneel afgesloten met vuurwerk. De afgelopen jaren verzorgt de Australische luchtmacht ‘s middags flyby’s en demonstraties, als ‘voorprogramma’ van de vuurwerkshow.

Demonstratie
Naast de C-17, vlogen enkele EF-18G Growlers een flypast rond zonsondergang. Het demonstratieteam van de RAAF, de ‘Roulettes’, verzorgden met hun PC-9’s ook een demonstratie. Bekijk de spectaculaire flyby van de C-17 hier:

Vanuit één van de wolkenkrabbers in Brisbane zag de flyby er zo uit:

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close