AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Arkia vervangt Primera Air als launch customer A321LR

De Israëlische maatschappij Arkia zal de launch customer worden van de Airbus A321LR, nu Primera Air vanwege het faillissement geen vliegtuigen meer ontvangt, meldt FlightGlobal. Onduidelijk is wanneer het eerste vliegtuig wordt geleverd.

Primeur
Primera Air beëindigde haar operaties op 2 oktober. De maatschappij zou in het vierde kwartaal van dit jaar de primeur hebben met het nieuwe type van Airbus.

Alternatief
Bij Airbus zijn inmiddels 120 A321LR’s besteld door twaalf maatschappijen, waaronder Norwegian, TAP Portugal en Aer Lingus. De A321LR is vooral interessant voor maatschappijen die de minder drukke intercontinentale routes willen bedienen. Het biedt een alternatief voor de verouderde Boeing 757’s, waarmee nu nog onder andere trans-Atlantische vluchten worden uitgevoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close