fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Arkia vervangt Primera Air als launch customer A321LR

De Israëlische maatschappij Arkia zal de launch customer worden van de Airbus A321LR, nu Primera Air vanwege het faillissement geen vliegtuigen meer ontvangt, meldt FlightGlobal. Onduidelijk is wanneer het eerste vliegtuig wordt geleverd.

Primeur
Primera Air beëindigde haar operaties op 2 oktober. De maatschappij zou in het vierde kwartaal van dit jaar de primeur hebben met het nieuwe type van Airbus.

Alternatief
Bij Airbus zijn inmiddels 120 A321LR’s besteld door twaalf maatschappijen, waaronder Norwegian, TAP Portugal en Aer Lingus. De A321LR is vooral interessant voor maatschappijen die de minder drukke intercontinentale routes willen bedienen. Het biedt een alternatief voor de verouderde Boeing 757’s, waarmee nu nog onder andere trans-Atlantische vluchten worden uitgevoerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button