AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Delta A220 maakt eerste vlucht

De eerste Airbus A220-100 voor Delta Air Lines heeft zaterdag haar eerste vlucht gemaakt, vanaf Mirabel airport in Quebec. Aan boord waren testpiloten van het A220-programma.

Systemen
Tijdens een vlucht van 2 uur en 53 minuten werden de belangrijkste systemen getest. De komende tijd wacht er nog een serie van tests, voordat het toestel kan worden afgeleverd. Ook moeten onderdelen van het interieur nog worden geïnstalleerd. De A220 draagt inmiddels het kleurenschema van Delta.

Oplevering
Als de oplevering volgens planning verloopt, wordt de eerste A220 begin 2019 in gebruik genomen. Delta is dan de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met het type, na Swiss, AirBaltic en Korean Air. Het wordt daarnaast de grootste gebruiker met een definitieve order van 75 toestellen.

https://twitter.com/TheAviationBeat/status/1048693571803648000

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button