fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Extra tijd voor overname Alitalia’

De Italiaanse regering wil Alitalia meer tijd geven om de noodlening van 900 miljoen euro terug te betalen. Met deze lening wordt de maatschappij sinds vorig jaar draaiende gehouden, ter voorkoming van een faillissement.

Verlengd
De deadline voor Alitalia zou dan op 15 december dit jaar komen te liggen, meldt een overheidsbron aan Reuters. Hierdoor krijgt de carrier meer tijd om te zoeken naar een koper. In eerste instantie lag de deadline op 30 april dit jaar, maar deze werd verlengd tot oktober.

Overname
Alitalia werd vorig jaar onder speciaal toezicht van de regering gesteld, nadat een reddingsplan door het personeel werd afgewezen. In de periode daarna werd een zoektocht gestart naar overnamekandidaten, maar door de aanstelling van een nieuwe regering liep deze procedure vertraging op. Lufthansa, easyJet en Wizz Air toonden al interesse in Alitalia.

EU
Het is onduidelijk of het plan voor extra tijd wordt goedgekeurd. De Europese Commissie zou dit kunnen tegenhouden, omdat een noodlening volgens EU-regels alleen een maatregel voor korte duur mag zijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button