fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Ingebruikname Istanbul New Airport pas eind dit jaar

De nieuwe internationale luchthaven van Istanbul wordt pas eind dit jaar, of begin 2019 in gebruik genomen. Daarmee wordt de deadline van de Turkse nationale feestdag op 29 oktober niet gehaald, ook al vindt de ceremoniële opening wel op die dag plaats. Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt.

Druk
Vorige maand protesteerden bouwvakkers op de luchthaven vanwege de slechte werkomstandigheden en de hoge druk van hogere hand op het halen van de bouwdeadlines. Er werden zo’n 500 werknemers gearresteerd.

Verhuizing
Diverse luchtvaartmaatschappijen hielden rekening met de opening en planden de verhuizing naar het nieuwe vliegveld in voor eind deze maand. De eerste vluchten zouden op 31 oktober vanaf New Airport vertrekken. Gedupeerde bedrijven zullen voor het uitstel worden gecompenseerd, zo heeft de Turkse regering toegezegd.

Eind december zouden de vliegtuigen nu pas verplaatst kunnen worden van Atatürk naar de nieuwe hub.

Gesloten
De luchthaven is na oplevering een van de grootste ter wereld. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar. Het huidige Atatürk zal na de verhuizing worden gesloten voor commerciële luchtvaart.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button