Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Beter mobiel netwerk voor Schiphol op komst

‘Royal Schiphol Group en de drie mobiele operators, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo, gaan samenwerken aan een nieuw en toekomstbestendig mobiel indoor netwerk op de luchthaven, zodat de mobiele gebruikerservaring van reizigers en medewerkers verder verbetert’, zo meldt Schiphol.

2020
Volgens Schiphol moet in 2020 het nieuwe mobiele netwerk gereed zijn en zullen er ‘meer dan 30 antenne-installaties op de luchthaven voor uitstekende mobiele-dekking zorgen.’ Het nieuwe netwerk zal toekomstbestendig zijn, zoals voor nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals bijvoorbeeld 5G.

Fases
De komende twee jaar wordt het nieuwe netwerk in fases aangelegd op de luchthaven. In alle aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren, het stationsgebied, Schiphol Plaza en in niet publieke gebieden zoals de bagagekelders wordt het mobiele bereik verbeterd.

Digital
Jabine van der Meijs, CFO bij de Royal Schiphol Group, zegt over het toekomstige nieuwe netwerk: “Schiphol heeft de ambitie om een leading digital airport te zijn, daar hoort een goede mobiele gebruikerservaring bij voor de vele miljoenen reizigers en duizenden medewerkers. Daarom zijn wij verheugd dat wij samen met KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile gaan werken aan een nog betere digitale reizigerservaring op de luchthaven.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button