AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsOpmerkelijkProfessional

‘Kerosinekraan voor Air India zo goed als afgesloten’

Oliebedrijven willen Air India niet meer van kerosine voorzien, omdat de financieel in zwaar weer verkerende maatschappij de rekeningen niet kan betalen, zo meldt de website aviationanalyst.

Geld
Het grote probleem is geld. Air India sukkelt al jaren met de financiën en de afgelopen maanden is dat er niet beter op geworden. Zo zou de maatschappij het loon van de piloten niet of pas maanden later uitbetalen, staat bijna een kwart van de vloot aan de grond én werden de plannen voor de beoogde privatisering van de staatsmaatschappij van de baan geschoven, wegens het uitblijven van potentiële geïnteresseerden.

Kerosine
Nu komt daar bij dat de maatschappij ook de rekeningen voor de kerosinekosten niet kan betalen, waardoor de oliemaatschappijen de kerosinekraan dicht willen draaien. Air India heeft de Indiase overheid nu gevraagd om 286,3 miljoen dollar (249 miljoen euro) te storten, zodat de airline aan de financiële verplichtingen tegenover de kerosineverkopers kan voldoen.

Redding
Een tijdelijke redding kwam doordat de maatschappij een ‘stukje van de rekening’ betaalde, maar heeft ondanks die betaling alsnog een schuld van 587,25 miljoen euro bij de oliemaatschappijen uitstaan. Of er binnenkort een redding komt voor de maatschappij en in wat voor vorm is op dit moment nog zeer onzeker.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close