fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM ziet passagiersgroei stijgen en bezettingsgraad dalen

In de maand september zag KLM de passagiersgroei stijgen, ondanks dat de vliegtuigen minder vol zaten. Air France vervoerde ook meer passagiers, net zoals Transavia, dat blijkt uit de vervoerscijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Stijging
Het aantal reizigers dat in september aan boord van een KLM-vliegtuig stapten steeg met 2,8 procent naar 2,96 miljoen passagiers. Het aantal passagiers op korte- en middellangeafstandsvluchten steeg in september meer dan het aantal passagiers op de long haul-vluchten. Zo vlogen 3,3 procent meer passagiers op short- en medium haul-routes en 1,7 procent meer reizigers op langeafstandsvluchten.

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad daalde met 0,4 procentpunt naar 89,7 procent. De reden waarom de KLM-vliegtuigen in september minder vol zaten dan in dezelfde maand vorig jaar, komt door ‘een hogere capaciteit stoelkilometers (+2,0%) ten opzichte van de vervoersgroei in passagierskilometers (+1,5%)’, aldus KLM.

Air France
Alle Air France-KLM maatschappijen (Air France, KLM, Transavia en HOP!) tezamen, vervoerden in totaal 9,14 miljoen passagiers, een stijging van 2,7 procent. Air France en HOP! vervoerden daarvan 4,5 miljoen mensen (stijging van 1,2 procent) en Transavia 1,7 miljoen (stijging van 7,1 procent).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button