AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Onzekerheid troef rond Ryanair op Eindhoven Airport

De komende weken breken onzekere tijden aan voor Ryanair-reizigers die van en naar Eindhoven Airport willen vliegen. Ook het Ryanair-personeel in Eindhoven gaat spannende tijden tegemoet.

Staking
Ryanair maakte vorige week bekend de basis op Eindhoven Airport met ingang van 5 november te sluiten. Dat besluit kwam daags na de staking van Ryanair-cabinepersoneel en -vliegers die zijn gestationeerd op Eindhoven.

Acties
Vakbond FNV Luchtvaart stelde Ryanair in reactie op het besluit de basis te sluiten, een ultimatum met de eis om daar vanaf te zien. Als de Ieren daar niet op in zouden gaan, dreigt de FNV wederom met acties. “Ryanair is niet ingegaan op onze eisen”, zegt bestuurster Asmae Hajjari. “Het actiecomité komt nu bijeen om te overleggen over vervolgstappen.”

Reiziger
Toen de FNV het ultimatum stelde, werden werkonderbrekingen al niet uitgesloten als actiemiddel. “Het is natuurlijk nooit ons doel om de reiziger te treffen”, zegt Hajjari. “Maar Ryanair gaat niet op onze eisen in.” De FNV kan nog geen duidelijkheid geven over wanneer acties dan te verwachten zijn, of wanneer daar exact duidelijkheid over komt. “We komen daar tijdig mee naar buiten.”

Ticket
De sluiting van de basis, er staan vier toestellen, is voorzien voor over vier weken. Werknemers zouden vanaf andere bases aan de slag kunnen, ze zouden daartoe volgens de FNV een ticket naar die locatie krijgen en verder niets. Ryanair liet via een mail aan Up weten dat de sluiting van de basis op Eindhoven Airport permanent is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close