fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Onzekerheid troef rond Ryanair op Eindhoven Airport

De komende weken breken onzekere tijden aan voor Ryanair-reizigers die van en naar Eindhoven Airport willen vliegen. Ook het Ryanair-personeel in Eindhoven gaat spannende tijden tegemoet.

Staking
Ryanair maakte vorige week bekend de basis op Eindhoven Airport met ingang van 5 november te sluiten. Dat besluit kwam daags na de staking van Ryanair-cabinepersoneel en -vliegers die zijn gestationeerd op Eindhoven.

Acties
Vakbond FNV Luchtvaart stelde Ryanair in reactie op het besluit de basis te sluiten, een ultimatum met de eis om daar vanaf te zien. Als de Ieren daar niet op in zouden gaan, dreigt de FNV wederom met acties. “Ryanair is niet ingegaan op onze eisen”, zegt bestuurster Asmae Hajjari. “Het actiecomité komt nu bijeen om te overleggen over vervolgstappen.”

Reiziger
Toen de FNV het ultimatum stelde, werden werkonderbrekingen al niet uitgesloten als actiemiddel. “Het is natuurlijk nooit ons doel om de reiziger te treffen”, zegt Hajjari. “Maar Ryanair gaat niet op onze eisen in.” De FNV kan nog geen duidelijkheid geven over wanneer acties dan te verwachten zijn, of wanneer daar exact duidelijkheid over komt. “We komen daar tijdig mee naar buiten.”

Ticket
De sluiting van de basis, er staan vier toestellen, is voorzien voor over vier weken. Werknemers zouden vanaf andere bases aan de slag kunnen, ze zouden daartoe volgens de FNV een ticket naar die locatie krijgen en verder niets. Ryanair liet via een mail aan Up weten dat de sluiting van de basis op Eindhoven Airport permanent is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button