fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Ook van kleine Schotse luchthavens op 1 ticket naar Dubai

Luchtvaartmaatschappijen Emirates en Loganair hebben een overeenkomst gesloten waardoor er ook van kleine Schotse luchthavens op 1 ticket naar Dubai gevlogen kan worden, zo meldt het Schotse Loganair.

Samenwerking
‘Dankzij deze samenwerking kunnen klanten uit de Schotse Hooglanden en eilanden via Glasgow en Edinburgh op één ticket met hun bagage reizen naar 155 bestemmingen in meer dan 80 landen over de hele wereld via het het Emirates-netwerk’, aldus Loganair.

Kleintjes
De Schotse maatschappij meldt dat de ‘kleinste en meest afgelegen Schotse vliegveldjes’ nu tussen wereldsteden staan in het boekingssysteem van Emirates. Luchthavens zoals Kirkwall Airport op de Orkney-eilanden of Stornoway Airport op het eiland Lewis.

Emirates
Schotse reizigers kunnen nu via de codeshare makkelijker vanuit Schotland verder reizen naar bestemmingen in het Emirates-netwerk, maar toch vliegt de maatschappij uit Dubai minder vaak naar Schotland. Emirates gaat terug van zeven vluchten per week naar Edinburgh naar vijf per week. Rond de kerst is er dan een paar weken weer een dagelijkse service. Daarna, tot en met mei, landen er weer vijf Emirates toestellen per week.

Air France-KLM
Loganair werkt niet alleen samen met Emirates, maar ook met Air France-KLM, Turkish Airlines en Thomas Cook. Loganair is een Schotse regionale maatschappij die in 1962 opgericht is. De vloot bestaat uit 29 toestellen die voornamelijk naar bestemmingen binnen het Verenigd Koninkrijk vliegen.

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button