LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVliegtuigtype & -bouwer

‘Vrachtvliegtuigen zuiniger dan passagiersvliegtuigen’

Vrachtvliegtuigen zijn naar verhouding milieuvriendelijker dan passagiersvliegtuigen, zo blijkt uit een onderzoek van het Bundesverbands der Deutschen Luftverkehrswirtschaft. Freighters verbruiken ongeveer de helft minder kerosine per vervoerd onderdeel.

Efficiënt
Per passagier inclusief bagage, wat gemiddeld op zo’n honderd kilo neerkomt, verbruikt een vliegtuig gemiddeld 3,58 liter brandstof. Een vrachtvliegtuig verbruikt voor datzelfde gewicht zo’n 1,8 liter kerosine over dezelfde vliegafstand. Passagiersvliegtuigen zijn volgens het onderzoek minder efficiënt geladen. Een groot deel van de ruimte aan boord wordt niet benut.

Winst
Ondertussen zijn vliegtuigen ook zuiniger geworden. Passagiersvliegtuigen verbruiken circa 25 procent minder brandstof dan ruim tien jaar geleden. Bij cargovliegtuigen bedraagt de winst zo’n 17 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button