fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Zo ziet Erdogan’s VIP Boeing 747-8 eruit

De Turkse president Erdogan heeft een Boeing 747-8 gekregen van de regering van Qatar. Het luxe VVIP-exemplaar draagt inmiddels de kleuren van de Turkse vlag en heeft registratie TC-TRK gekregen. Op internet circuleren inmiddels de eerste beelden van het vernieuwde toestel.

Regeringsvliegtuig
De 747 stond eerder te koop nadat het dienst had gedaan als regeringsvliegtuig voor de Qatarese regering en de koninklijke familie. Het toestel biedt ruimte aan 76 passagiers en 18 crewleden. Bovendien is het vliegtuig voorzien van een ziekenhuis, verschillende conferentiekamers, 10 toiletten, verschillende badkamers, slaapkamers en een dinerzaal.

Turkish
De piloten die het vliegtuig zullen gaan besturen komen van Turkish Airlines. De piloten, die normaal op een Boeing 777 vliegen, zijn al getraind om op het nieuwe regeringsvliegtuig te vliegen. Turkije heeft daarnaast ook twee andere regeringsvliegtuigen, namelijk een omgebouwde Airbus A319 en een Airbus A330-243 Prestige.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button