AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Boeing 747 van Thai Airways schiet van de baan | Foto’s

Een Boeing 747-400 van Thai Airways is op het Suvarnabhumi airport in Bangkok van de baan geschoten nadat het in hevige regenval wilde landden, zo melden verschillende Aziatische media.

Gras
De Boeing 747-400, met registratie HS-TGF landde als vlucht TG 679 vanuit de Chinese stad Guangzhou op het Suvarnabhumi airport, ook bekend als het New Bangkok International Airport. Daar schoot het van de baan door hevige regenval. De 747 kwam in het gras links van de landingsbaan tot stilstand.

Gewond
In de 747 bevonden zich 97 passagiers en 18 cabinemedewerkers. Geen van de inzittenden raakten gewond en konden via de mobiele trappen het vliegtuig verlaten. Door de heftige regenval schoof de 747 van de baan. Het toestel zelf liep zo goed als geen schade op.


Hetzelfde
In de nacht van 8 september 2013 gebeurde hetzelfde toen een toestel van Thai Airways, ook vlucht TG 679 van China naar Bangkok, van de baan schoot. Toen betrof het een Airbus A330-300 en raakten 40 passagiers gewond waarvan er 14 in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/