AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Boeing 747 van Thai Airways schiet van de baan | Foto’s

Een Boeing 747-400 van Thai Airways is op het Suvarnabhumi airport in Bangkok van de baan geschoten nadat het in hevige regenval wilde landden, zo melden verschillende Aziatische media.

Gras
De Boeing 747-400, met registratie HS-TGF landde als vlucht TG 679 vanuit de Chinese stad Guangzhou op het Suvarnabhumi airport, ook bekend als het New Bangkok International Airport. Daar schoot het van de baan door hevige regenval. De 747 kwam in het gras links van de landingsbaan tot stilstand.

Gewond
In de 747 bevonden zich 97 passagiers en 18 cabinemedewerkers. Geen van de inzittenden raakten gewond en konden via de mobiele trappen het vliegtuig verlaten. Door de heftige regenval schoof de 747 van de baan. Het toestel zelf liep zo goed als geen schade op.


Hetzelfde
In de nacht van 8 september 2013 gebeurde hetzelfde toen een toestel van Thai Airways, ook vlucht TG 679 van China naar Bangkok, van de baan schoot. Toen betrof het een Airbus A330-300 en raakten 40 passagiers gewond waarvan er 14 in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button