fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

O’leary: Belgisch arbeidsrecht vanaf begin volgend jaar

Ryanair-topman Michael O’Leary zei in Brussel dat hij bereid is om ‘vanaf 1 januari 2019 of al vroeger’ de Belgische arbeidswetgeving toe te passen, zo meldt de VRT.

Brussel
O’leary was vandaag in Brussel om 6 nieuwe routes vanuit België aan te kondigen. Daar sprak hij tegenover de pers dat hij de vakbonden al vaak gezegd heeft dat hij het Belgische arbeidsrecht snel wil invoeren.

Brief
Volgens O’leary heeft de Ierse prijsvechter op 18 september een brief naar de vakbonden gestuurd en ‘hebben de vakbonden drie weken later nog altijd niet gereageerd om ons te ontmoeten.’ De Ryanair-topman vervolgt: ‘onze mensen in Zaventem en Charleroi zetten de bonden nu onder druk om zo snel mogelijke te onderhandelen en een akkoord te sluiten.’

Olie
O’leary gooide nog wat olie op het vuur door te zeggen dat hij al herhaaldelijk publiekelijk had verklaard het Belgische arbeidsrecht in te willen voeren, ook op momenten waar de vakbonden bij waren, maar ‘dan staan ze daar met hun groene sjaal en reageren ze niet’, aldus de Ryanair-baas.

Waarheid
Volgens Paul Buekenhout van de christelijke vakbond ACV-LBC ‘neemt meneer O’Leary een loopje met de waarheid.’ Volgens hem spreekt O’leary graag tegen de pers, maar heeft hij nog nooit tegen hen gezegd dat hij de het Belgische arbeidsrecht zo snel wil invoeren. Ook Filip Lemberechts van de liberale vakbond ACLVB zegt al ‘drie weken op een uitnodiging te wachten’, maar hebben ze ‘naast ronkende verklaringen, niets op papier gezien over de toepassing van het arbeidsrecht.’

Eindhoven
Wat voor impact de zet van Ryanair in België heeft op de situatie in Eindhoven is nog niet duidelijk. Daar is namelijk onzekerheid troef, hoewel Ryanair tegenover Up liet weten de Ryanair-basis op Eindhoven Airport permanent te sluiten en niet enkel in de winterperiode zoals de Brabantse luchthaven meldde.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button