AirlinesIndustrieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Qatar-topman dreigt samenwerkingsverbanden op te zeggen

Akbar Al Baker, de topman van Qatar Airways, dreigt de samenwerkingsverbanden met de airlines in de OneWorld alliantie op te zeggen, zo vertelt hij aan Flightglobal.

Frustratie
Al Baker dreigt met het opstappen uit de OneWorld alliantie, doordat hij vindt dat sommige airlines zich niet gedragen zoals partners moeten doen. Zo zegt hij dat American Airways de Amerikaanse overheid desinformatie geeft over Qatar Airways en de maatschappij belastert.

Australië
Niet alleen is Al Baker gefrustreerd over zijn Amerikaanse partnermaatschappij, ook in Australië vindt hij dat hij wordt tegengewerkt door Qantas. Die Australische maatschappij werkt volgens hem te nauw samen met de rechtstreekse concurrent van Qatar Airways; Emirates. Hierdoor kan de airline van Al Baker geen rechten krijgen om meer vluchten naar Australië uit te voeren.

Europa
Doordat American Airways de aanval op Qatar Airways heeft geopend, door te zeggen dat zij zich niet aan de Open Skies-afspraak houden, door 49 procent van Air Italy te bezitten en hiermee in Europa vluchten uit te voeren. Dit zorgt weer voor onrust in Europa voor de golfmaatschappij.

Familie
“Het hele idee van een alliantie is om samen te werken en elkaar te steunen als familie. Maar dat is niet meer de geest van deze samenwerking”, zo zegt Al Baker naar aanleiding van de acties van Qantas en American Airlines. Al Baker: ‘Als Qatar Airways OneWorld zou verlaten zou het een zeer verkeerde boodschap de wereld insturen waar allianties voor staan.’

Intact
Een woordvoerder van American Airlines laat aan flightglobal weten dat de maatschappij één van de maatschappijen is die de alliantie heeft opgericht en ‘hoopt dat deze intact zal blijven.’ Qatar Airways voegde zich in 2013 bij OneWorld als 13e lid van de alliantie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close