AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Aantal vluchten Brussels Airport neemt af in september

Het aantal vluchten dat in september Brussels Airport aandeed, nam af in september. Het aantal reizigers dat via de luchthaven reisden nam ondanks de mindere vluchten wel toe, zo meldt het Belgische vliegveld.

Vluchten
Het totaal aantal vluchten, commercieel, vracht en niet-commercieel, nam met 1,2 procent af in september ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Er vonden afgelopen maand 21.331 vliegbewegingen plaats, maar zaten de vliegtuigen voller dan in 2017. Het gemiddeld aantal passagiers steeg met 3 procent van 127 passagiers per vlucht in september 2017 naar 131 passagiers per vlucht in september dit jaar.

Passagiers
Afgelopen maand reisden er 2,44 miljoen mensen via de Brusselse luchthaven, een stijging van 2 procent in vergelijking met vorig jaar. In het derde kwartaal passeerden 7,6 miljoen passagiers het vliegveld, en groei van 3,1% tegenover het derde kwartaal van vorig jaar.

Groei
‘De groei voor de maand september zit zowel op de routes op korte afstand, als op de lange afstand. Het lange afstandsverkeer is zelfs fors gegroeid met 10 procent dankzij nieuwe bestemmingen (Hongkong, Shenzhen en Shanghai) en hogere frequenties of meer stoelcapaciteit (Dubai, Bangkok en Kigali) in Azië, de Golfregio en Afrika’, aldus Brussels Airport.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button