fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing levert minder vliegtuigen in derde kwartaal

Boeing heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder vliegtuigen geleverd dan in dezelfde drie maanden vorig jaar, dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Leveringen
Waar Boeing vorig jaar in het derde kwartaal nog 202 vliegtuigen aan klanten leverde, bleef het dit jaar steken op 190 toestellen. Er werden vooral minder 737’s en 777’s geleverd. In de maanden juli, augustus en september rolden er 138 Boeing 737’s van de band en 12 ‘triple seven’s’. Dat zijn respectievelijk 7 en 4 toestellen minder dan vorig jaar. Tot en met september leverde Boeing dit jaar 568 vliegtuigen, 14 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Totaal
In totaal leverde Boeing in het afgelopen derde kwartaal het volgende aantal vliegtuigen:

  • 138 Boeing 737’s
  •     2 Boeing 747’s
  •     4 Boeing 767’s
  •   12 Boeing 777’s
  •   34 Boeing 787’s

Orders
Qua orders haalde Boeing afgelopen drie maanden wel meer binnen dan in het derde kwartaal van 2017. Toen bedroeg het aantal bestelde vliegtuigen 127. Dit jaar waren dat er 189, een stijging van 62 toestellen. Hieronder het verschil tussen de orders dit jaar en vorig jaar:

  • 137 Boeing 737’s tegenover 105 vorig jaar
  •   18 Boeing 747’s tegenover 4 vorig jaar
  •     6 Boeing 777’s tegenover 10 vorig jaar
  •   28 Boeing 787’s tegenover 8 vorig jaar

Problemen
Boeing wil vanaf volgend jaar 57 narrowbody’s per maand produceren. Om dat te kunnen bereiken moeten de leveranciers wel kunnen aanhaken op het tempo van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant, en niet in de problemen raken zoals nu bij drie leveranciers het geval is.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button