fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Eerste 787 voor Tahitiaanse airline vliegt naar Europa

De Tahitiaanse airline Air Tahiti Nui heeft de eerste Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel wordt ingezet op vluchten naar, onder andere, Europa, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Lease
Air Tahiti Nui heeft de nieuwe Boeing 787-9 via de Air Lease Corporation (ALC) in ontvangst genomen. De 787-9 Dreamliner heeft ruimte voor 294 passagiers die kunnen plaatsnemen in 30 businessclass-stoelen, 32 premium economy-stoelen en 232 economy-stoelen.

Europa
De Dreamliner zal door de Tahitiaanse airline worden ingezet op hun verste routes naar bijvoorbeeld steden in Europa, Japan en de Verenigde Staten zoals Parijs, Tokio en Los Angeles. Met de 787-9 is dat ook mogelijk omdat het toestel een maximale afstand van 14.140 kilometer kan afleggen.

Vervanging
De maatschappij kondigde in 2015 al aan via ALC twee 787’s te leasen en twee 787’s rechtstreeks van Boeing te kopen om de vloot te vernieuwen. Zo dienen de Dreamliners ter vervanging voor de verouderde Airbus A340’s, waarvan de maatschappij er nu nog 5 in de vloot heeft.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button