fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Niet meer zomaar een trolley aan boord bij Wizz Air

Vanaf 1 november verandert het bagagebeleid bij Wizz Air. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om zomaar een trolley aan boord mee te nemen, zo meldt de Hongaarse low cost airline.

Handbagage
Tot 1 november is het voor reizigers van Wizz Air nog mogelijk om een stuk handbagage én een trolley mee aan boord te nemen, maar vanaf die datum is dat voorbij. Dan mogen reizigers enkel nog een rugzak of andere vorm van handbagage, die niet groter is dan 40x30x20 centimeter, mee aan boord nemen.

Trolley
Als een reiziger een priority-ticket van Wizz Air koopt, dan mag hij of zij zowel een stuk handbagage én een trolley mee aan boord nemen. Als men geen priority-ticket koopt, moet er voor de trolley betaald worden en wordt deze in het ruim meegenomen. Deze ingecheckte bagage is verdeeld over drie gewichtsklassen, namelijk tot 10 kilo, tot 20 kilo en tot 30 kilo.

Ryanair
Door de nieuwe regeling mogen trolleys dus niet meer gratis aan boord van Wizz Air-toestellen. Ryanair liet in augustus weten precies hetzelfde beleid vanaf 1 november in te voeren. Wizz Air vliegt vanuit Eindhoven naar 20 verschillende bestemmingen in midden- en oost-Europa, zoals naar Budapest. Vanuit Charleroi vliegt de maatschappij naar 12 bestemmingen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button