fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Tickets Norwegian en SAS mogelijk duurder door belasting

De tickets voor vluchten naar niet-Europese bestemmingen van Norwegian en SAS Scandinavian Airlines, kunnen volgend jaar duurder worden door hogere belastingen in Noorwegen, zo meldt Reuters.

Belasting
De Noorse regering denkt er namelijk over om de toeslag op tickets naar, bijvoorbeeld de Verenigde Staten, flink te verhogen. Nu bedraagt die toeslag 80 Noorse Kronen (NOK) (8,40 euro), maar als het voorstel er doorkomt zal die toeslag 200 Noorse Kronen (21 euro) bedragen. Als dit plan wordt voortgezet zal het vanaf 1 april volgend jaar in Noorwegen actief zijn.

Goedkoper
Aan de andere kant wil de Noorse overheid de belasting op een ticket naar een Europese bestemming verlagen. Daarmee worden die tickets, vanuit Noorwegen, goedkoper. Dan bedraagt de tax geen 80 NOK (8,40 euro) maar 75 NOK (7,87 euro).

Negatief
Dat laatste voorstel is positief voor de Europese vluchten, maar voor de low cost long haul-maatschappij Norwegian kan het eerste plan nogal negatief uitpakken. Norwegian groeit hard op de routes tussen Europa en de Verenigde Staten. Zo vervoerde het in de 12 maanden tot eind juli van dit jaar 1,67 miljoen passagiers naar de drie New Yorkse luchthavens JFK, LaGuardia en Newark.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button