fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Verstoorde vluchten voor jumbo en triple van KLM

Twee KLM-widebody’s, een Boeing 747-400 en een 777-200, ondervonden beide hinder op de verstoorde vluchten naar respectievelijk Nairobi en Washington, zo laat een KLM-woordvoerder desgevraagd weten aan Up.

Jumbo
De Boeing 747-400, met registratie PH-BFN, die gisteren rond 13:00 uur vanuit Schiphol als vlucht KL565 naar Nairobi vertrok, keerde boven de Middellandse Zee, rond 16:20 uur net voorbij Kreta, terug naar Schiphol. Volgens de woordvoerder van KLM ging het om een technische reden en was het daarom makkelijker om terug naar Nederland te vliegen en de jumbo daar te repareren, dan het toestel in Nairobi aan de grond te zetten en daar te laten staan.

Triple
De andere KLM-vlucht die hinder ondervond was vlucht KL651 van Amsterdam naar Washington. De Boeing 777-200, met registratie PH-BQO, vertrok rond 13:20 uur naar Washington toen het een kleine drie uur later uitweek naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik wegens medische redenen. Eenmaal in Reykjavik kon de vlucht, met enige vertraging, doorvliegen naar de eindbestemming in de Verenigde Staten.

Passagiers
Op beide vluchten zijn de passagiers niet in gevaar geweest. De reizigers naar Washington kwamen met enige vertraging aan op hun eindbestemming, de reizigers naar Nairobi werden volgens de woordvoerder omgeboekt op andere vluchten naar de Keniaanse hoofdstad.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button