AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

WestJet vliegt met Dreamliners naar Europese bestemmingen

De Canadese maatschappij WestJet vliegt komende zomer met een Boeing 787-9 Dreamliner naar nieuwe Europese bestemmingen, zo meldt de airline.

Parijs
Vanuit de Canadese stad Calgary vliegt WestJet vanaf 17 mei volgend jaar naar Parijs. Deze nieuwe route wordt met een Boeing 787-9 Dreamliner uitgevoerd en zal drie keer per week tussen beide steden vliegen. In de periode van 3 juni tot en met 8 september wordt de route 4 keer per week gevlogen.

Dublin
De tweede nieuwe internationale route voor WestJet is die tussen Calgary en Dublin. Ook op deze route, die vanaf 1 juni volgend jaar drie keer per week wordt gevlogen, wordt de 787-9 ingezet. Vanaf 11 september wordt er één dag per week minder gevlogen tussen de hoofdstad van Ierland en Calgary.

Londen
WestJet vliegt al vanuit Calgary naar Londen Gatwick, maar voert deze huidige vluchten nog uit met een Boeing 767. Vanaf 28 april volgend jaar wordt deze vervangen door een 787-9. De Dreamliners bieden plaats aan 16 personen in businessclass, 28 in premium economy en 276 in economy.

Dreamliner
De eerste van de tien bestelde Dreamliners moet begin 2019 geleverd worden, waarna in april twee anderen volgen. Deze worden dan ingezet op de bovengenoemde routes.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close