AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta boekt winst in derde kwartaal ondanks hogere kosten

Delta Air Lines behaalt in het derde kwartaal van dit jaar een hogere winst dan in dezelfde periode vorig jaar, ondanks hogere kosten, zo meldt de Air France-KLM partner Delta.

Omzet
Ondanks dat de brandstofkosten met 655 miljoen dollar (565.92 miljoen euro) in het derde kwartaal stegen én orkaan Florence een negatieve impact van 35 miljoen dollar (30,24 miljoen euro) veroorzaakte, boekte de airline een omzet van 11,84 miljard dollar (10,22 miljard euro), wat 8 procent hoger is dan vorig jaar. Dit kwam doordat de ticketprijzen hoger lagen dan vorig jaar en de vraag naar vliegreizen was toegenomen.

Atlantisch
De omzet uit de langeafstandsvluchten over de Atlantische Oceaan zag de grootste groei in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, namelijk 10,7 procent, naar net geen twee miljard euro. De binnenlandse vluchten waren goed voor 6,38 miljard euro, een stijging van 9,2 procent. De omzet uit de vluchten naar Latijns-Amerika nam met 2,6 procent af naar 583,2 miljoen euro.

Winst
Met de behaalde omzet in het derde kwartaal steeg de nettowinst van Delta naar 1,31 miljard dollar (1,13 miljard euro). Dat is in vergelijking met de 999 miljoen euro nettowinst aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar een stijging van 13 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button