fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsPiloten en CrewRoutes en Bestemmingen

Finnair zet Air Italy-toestellen en crew in naar Amerika

Finnair voert vanaf half oktober met Airbus A330’s én bijbehorende crew van Air Italy verschillende vluchten tussen Helsinki en Amerika uit, zo meldt de website aviationanalyst.

Air Italy
De vluchten die Air Italy voor Finnair zal uitvoeren, dankzij een wet-lease-overeenkomst van de toestellen en de crew, zullen met ingang van 12 oktober tot en met 30 oktober plaatsvinden. Dan vliegt de Air Italy-crew van Helsinki naar Chicago op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Ook worden er vijf retourvluchten uitgevoerd tussen Helsinki en Miami.

Qatar Airways
De Air Italy-vliegtuigen hebben een cabine van Qatar Airways, dat voor 49 procent eigenaar is van de Italiaanse maatschappij, met 24 full-flat stoelen in businessclass. Daarnaast zijn er nog 232 stoelen in economy.

Finnair
Ondanks dat de vliegtuigen en crew van Air Italy zijn, zullen twee Finnair-cabinemedewerkers op iedere vlucht aanwezig zijn. Hierdoor kan de ‘Finnair-stijl’ gehandhaafd worden en kunnen passagiers die in verwarring zijn gebracht, gerustgesteld worden dat zij toch op de juiste vlucht zitten.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button