fbpx
Nieuws

KLM 747 krijgt tweede leven in tuin Corendon hotel

De oudste Boeing 747-400 van KLM, met registratie PH-BFB en de naam ‘City of Bangkok’, krijgt een tweede leven in de tuin van het Corendon Village hotel in Badhoevedorp, zo meldt de reisorganisatie.

Eerste en enige
‘Eind dit jaar vindt de laatste commerciële vlucht plaats van de KLM Boeing 747 met doopnaam
‘City of Bangkok’. Het vliegtuig wordt vervolgens door KLM naar Rome gevlogen waar het in Corendon
kleuren wordt gespoten. Halverwege december landt de eerste en enige Boeing 747 in een Corendon jasje
op Schiphol’, aldus Corendon.

Buren
KLM verwijdert daarna de motoren van het toestel en draagt het toestel over aan AELS. Na werkzaamheden, uitgevoerd door AELS, wordt het toestel geleverd aan Corendon. Daarna wordt de 747 in de tuin van ‘de buren’ van Schiphol geplaatst, in samenwerking met transportbedrijf Mammoet en Schiphol.

747
Als alles volgens plan verloopt zou de plaatsing van de 29-jarige Boeing 747 volgend jaar februari plaats moeten vinden. Waar de 747 voor gebruikt gaat worden wil Corendon nog niet verklappen, maar eerder werd er al geopperd dat er een museum in zou komen. Of dat ook zo zal zijn, zal begin volgend jaar duidelijk worden.

Hotel
Tijdens de onthulling van de eerste Boeing 737 MAX 8 voor Corendon in mei, sprak Up met Corendon-oprichter Atilay Uslu over de ontwikkelingen rond het Corendon hotel aan de rand van Schiphol.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button