AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessional

‘KLM Cityhopper vloog afgelopen jaar het stiptst’

In het afgelopen jaar hadden reizigers van KLM Cityhopper de minste kans op vertraging van hun vlucht, dat blijkt uit onderzoek van Airhelp.

Cityhopper
Volgens het onderzoek van de claimorganisatie had KLM Cityhopper over de periode 21 september 2017 tot en met 21 september van dit jaar, een on time preformance van 100 procent. De andere Nederlandse maatschappijen presteerden ook niet slecht in die periode.

Corendon
‘Van de vier Nederlandse maatschappijen Transavia, TUIfly, KLM Royal Dutch Airlines en Corendon vloog Corendon afgelopen jaar met de minste vertraging: de on time performance van de maatschappij was circa 94%, hetzelfde als in het jaar ervoor. Ook TUIfly scoort goed met 89%, een verbetering van 7% ten opzichte van vorige periode. Transavia en KLM Royal Dutch Airlines waren de Nederlandse maatschappijen die de meeste vluchten uitvoerden en scoorden respectievelijk 87% en 81% on time performance. Transavia presteerde daarmee 5% beter dan vorig jaar, terwijl KLM Royal Dutch Airlines gelijk presteerde’, meldt Airhelp.

Vertraging
De maatschappijen die het hoogste aantal verstoorde vluchten in de onderzoeksperiode hadden, zijn TunisAir (74 procent van de vluchten), OnurAir (77 procent van de vluchten) en op nummer één Egyptair. De Egyptische maatschappij had vertragingen op 78 procent van de vluchten, dat is 25 procent meer dan vorig jaar. De vertragingen lagen tussen de 15 en 180 minuten.

Meeste
De meeste vluchten werden in de onderzoeksperiode uitgevoerd door KLM Royal Dutch Airlines, Transavia en easyJet. Transavia kwam het beste uit de bus met 13 procent niet op tijd vertrekkende vluchten. Daarna KLM met 19 procent van de vluchten die te laat vertrokken en easyJet sluit het hek met 28 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button