AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Passagiersgroei Lufthansa blijft doorgaan in september

Lufthansa, en de dochtermaatschappijen van de Duitse airline, zagen de passagiersgroei maar blijven stijgen in september, dat blijkt uit de vervoerscijfers van de vlieger.

Passagiers
In totaal vlogen Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Eurowings, samen met Brussels Airlines, 13,68 miljoen passagiers naar hun bestemming. Dat is een stijging van 8,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook de bezettingsgraad steeg met 0,8 procentpunt naar 84,5 procent. Het totaal aantal uitgevoerde vluchten door Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines lag met 80.421 vluchten 7,1 procent hoger dan vorig jaar september.

Eurowings
Van alle maatschappijen zag Eurowings de grootste procentuele stijging, namelijk 14,4 procent. Dat komt neer op 3,83 miljoen vervoerde passagiers in de afgelopen maand. De bezettingsgraad kwam met een 1,1 procent stijging op 85,3 procent uit. Ook het aantal uitgevoerde vluchten van Eurowings en Brussels Airlines lag 14,7 procent hoger en kwam op 29.985 vluchten uit.

Record
In de eerste 9 maanden van dit jaar, tot en met september, vervoerde de Lufthansa-groep 108,5 miljoen passagiers. Dat is een nieuw record, want nog nooit vlogen zoveel mensen in die periode met de Lufthansa-maatschappijen. De gemiddelde bezettingsgraad in de eerste 9 maanden lag op 82 procent, wat ook nog niet eerder voorkwam bij de Duitse airline.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button