AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Ruzie Ryanair en Lufthansa over Laudamotion van de baan

De ruzie tussen Ryanair en Lufthansa, over de vliegtuigen die het Oostenrijkse Laudamotion van de Duitse maatschappij in dienst heeft, is opgelost, zo melden beide partijen.

Ruzie
De ruzie ontstond toen Laudamotion deze zomer vliegtuigen leasete van Lufthansa. Volgens de Duitse maatschappij kwam Laudamotion haar betalingsafspraken aan Lufthansa niet na. De Oostenrijkse maatschappij vertikte dat omdat zij vonden dat Lufthansa haar lease-afspraken niet nakwam en de vliegtuigen veel te laat leverde, waardoor Laudamotion niet alle geplande vluchten kon uitvoeren in de zomer.

Bijgelegd
Omdat beide partijen niet wilde toegeven, en nadat Ryanair zich met de zaak ging bemoeien nadat het dit jaar een meerderheidsbelang van Laudamotion had gekocht, escaleerde de ruzie en zou deze voor de Londense rechtbank uitgevochten worden. Die rechtsgang is nu van de baan omdat beide partijen de ruzie hebben bijgelegd en tot een overeenstemming zijn gekomen.

Teruggeven
Ryanair zal namelijk de negen toestellen die Laudamotion nu gebruikt tussen 31 december van dit jaar en 30 juni volgend jaar teruggeven. Toch zijn beide partijen nog geen vrienden, aangezien Ryanair zegt nog 1,5 miljoen euro van Lufthansa te krijgen, voor de tijd dat Laudamotion tijdelijk voor Eurowings vluchten uitvoerde.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button