AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Vrouw met ’emotionele steun-eekhoorn’ uit vliegtuig gezet

Een Amerikaanse vrouw zorgde ervoor dat een vlucht van Frontier Airlines twee uur vertraging opliep omdat zij met haar ’emotionele steun-eekhoorn’ van het vliegtuig verwijderd moest worden, zo melden verschillende Amerikaanse media.

Eekhoorn
De vrouw in kwestie nam haar eekhoorn mee op vlucht F9 1612, een Airbus A321-200, van Orlando in Florida naar Cleveland in Ohio. Maar het diertje mocht helemaal niet mee op de vlucht, ondanks dat de vrouw het dier van te voren had aangemeld.

Knaagdieren
De maatschappij Frontier Airlines laat wel ’emotionele steun-dieren’ toe op vluchten, maar geen knaagdieren, waar de eekhoorn onder valt. Toch kreeg de vrouw de eekhoorn langs alle controles en pas in het vliegtuig kreeg ze te horen dat de eekhoorn niet was toegestaan.

Ontruimen
Toen de vrouw werd gevraagd het toestel te verlaten weigerde zij mee te werken, waarop de airline de politie inschakelde. Zij besloten het hele vliegtuig te ontruimen. De vrouw werd met een rolstoel van het vliegtuig gehaald, waarna de vlucht, met twee uur vertraging, alsnog kon vertrekken.


Dieren
Eerder dit jaar wilde een vrouw nog een pauw meenemen op een vlucht van United Airlines, maar zij werd ook niet toegelaten op het vliegtuig. Los van de ’emotionele steun-dieren’ nemen veel airlines huisdieren mee op de vlucht, maar ook voor dat vervoer gelden verschillende richtlijnen en regels.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button