fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegvelden

Air India 737 vliegt door muur tijdens takeoff | Foto’s

Een Boeing 737-800 van Air India Express vloog vrijdag tijdens takeoff door een muur heen op het Trichy International Airport, zo melden verschillende media.

Muur
De 737 trok te laat op tijdens het opstijgen en ramde daarbij de neuswielen door een omheiningsmuur van het vliegveld. De piloten hadden niks door en vlogen gewoon verder naar hun eindbestemming. Het voorval vond rond 01:20 uur ‘s nachts lokale tijd plaats.

Contact
Nadat mensen op het vliegveld de schade aan de muur zagen en de link legden met vlucht IX611 van Air India, werd er contact opgenomen met de piloten. Zij vertelden dat alle apparatuur en systemen goed werkten en zij niks gemerkt hadden van de botsing met de muur.

Schade
Om toch zeker te zijn week de vlucht van Trichy naar Dubai uit naar Mumbai, waar het vliegtuig veilig aan de grond werd gezet. Daar bleek pas hoe erg het vliegtuig beschadigd was door de botsing met de muur. Beide piloten zijn op non-actief gesteld wegens het lopende onderzoek naar het voorval.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button