Lay-out-indelingNaast het nieuwsOnderwerpOpmerkelijk

Alles voor een glimlach

Een glimlach kan er bij de Indiase luchtvaartpolitie niet meer af. Volgens de CISF (Central Industrial Security Force) zou de veiligheid in het geding zijn wanneer Indiase agenten passagiers te vriendelijk benaderen. En hiermee hun veiligheidstaak niet serieus zouden nemen.

Doel is, van een brede grijns naar glimlachen als het echt niet anders kan. “Van uitgebreid glimlachen naar hoognodig glimlachen”, zoals een woordvoerder dit noemt. De organisatie wil af van haar eerdere beleid om zo vriendelijk mogelijk te zijn naar passagiers tijdens controles. In plaats daarvan moet zij zich richten tot haar eerste prioriteit namelijk veiligheid.

De aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten zouden mogelijk een gevolg kunnen zijn van een te vriendelijke luchthavenbeveiliging waardoor de veiligheid gevaar liep, zegt de directeur van de Indiase veiligheidsorganisatie.

Agenten in India kijken niet zo raar op van dergelijke instructies. In januari 2004 berichtte de BBC dat de politie in de regio Madhya Pradesh politiemannen een beloning geven voor het laten staan van hun snor. Dit zou meer respect afdwingen bij de burgers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close