Lay-out-indelingNaast het nieuwsOnderwerpOpmerkelijk

Alles voor een glimlach

Een glimlach kan er bij de Indiase luchtvaartpolitie niet meer af. Volgens de CISF (Central Industrial Security Force) zou de veiligheid in het geding zijn wanneer Indiase agenten passagiers te vriendelijk benaderen. En hiermee hun veiligheidstaak niet serieus zouden nemen.

Doel is, van een brede grijns naar glimlachen als het echt niet anders kan. “Van uitgebreid glimlachen naar hoognodig glimlachen”, zoals een woordvoerder dit noemt. De organisatie wil af van haar eerdere beleid om zo vriendelijk mogelijk te zijn naar passagiers tijdens controles. In plaats daarvan moet zij zich richten tot haar eerste prioriteit namelijk veiligheid.

De aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten zouden mogelijk een gevolg kunnen zijn van een te vriendelijke luchthavenbeveiliging waardoor de veiligheid gevaar liep, zegt de directeur van de Indiase veiligheidsorganisatie.

Agenten in India kijken niet zo raar op van dergelijke instructies. In januari 2004 berichtte de BBC dat de politie in de regio Madhya Pradesh politiemannen een beloning geven voor het laten staan van hun snor. Dit zou meer respect afdwingen bij de burgers.

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button