AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalRoutes

Amerikaanse prijsvechter jetBlue breidt strategisch uit

De Amerikaanse prijsvechter jetBlue breidt strategisch uit in de Verenigde Staten. Op de belangrijkste routes in het netwerk wordt het aantal vluchten verhoogd, zodat reizigers een nog grotere keuze uit jetBlue-vluchten hebben, daardoor hoopt de vlieger de andere maatschappijen onder te sneeuwen.

Geld
Dat jetBlue vooral inzet op al bestaande routes en weinig nieuwe bestemmingen toevoegt aan het netwerk, is onderdeel van een strategisch plan. De maatschappij wil namelijk de marges vergroten op de routes tussen de drie focussteden. JetBlue vervoerde in de 12 maanden tot en met 30 juni, 37 procent van alle passagiers vanaf het JFK vliegveld in New York en 31 procent van alle passagiers vanaf Boston.

Focussteden
Die focussteden zijn Boston, New York en Fort Lauderdale. Zo komen er 9 extra routes vanuit Boston bij, 8 vanuit New York en 2 vanuit Fort Lauderdale. Ondanks dat de focus vooral op die routes tussen die steden ligt, komen er ook enkele routes naar nieuwe bestemmingen bij.

Routes
Die routes zijn van Boston naar Rochester in de staat New York, en van Fort Lauderdale naar Phoenix, het eiland Sint Maarten en de stad Guayaquil in Ecuador. Dat wordt de tweede bestemming voor jetBlue in Ecuador, aangezien het sinds 2016 naar Quito, de hoofdstad van het land, vliegt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close