fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Amerikaanse prijsvechter jetBlue breidt strategisch uit

De Amerikaanse prijsvechter jetBlue breidt strategisch uit in de Verenigde Staten. Op de belangrijkste routes in het netwerk wordt het aantal vluchten verhoogd, zodat reizigers een nog grotere keuze uit jetBlue-vluchten hebben, daardoor hoopt de vlieger de andere maatschappijen onder te sneeuwen.

Geld
Dat jetBlue vooral inzet op al bestaande routes en weinig nieuwe bestemmingen toevoegt aan het netwerk, is onderdeel van een strategisch plan. De maatschappij wil namelijk de marges vergroten op de routes tussen de drie focussteden. JetBlue vervoerde in de 12 maanden tot en met 30 juni, 37 procent van alle passagiers vanaf het JFK vliegveld in New York en 31 procent van alle passagiers vanaf Boston.

Focussteden
Die focussteden zijn Boston, New York en Fort Lauderdale. Zo komen er 9 extra routes vanuit Boston bij, 8 vanuit New York en 2 vanuit Fort Lauderdale. Ondanks dat de focus vooral op die routes tussen die steden ligt, komen er ook enkele routes naar nieuwe bestemmingen bij.

Routes
Die routes zijn van Boston naar Rochester in de staat New York, en van Fort Lauderdale naar Phoenix, het eiland Sint Maarten en de stadĀ Guayaquil in Ecuador. Dat wordt de tweede bestemming voor jetBlue in Ecuador, aangezien het sinds 2016 naar Quito, de hoofdstad van het land, vliegt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button