AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Italiaanse regering kijkt weer naar belang in Alitalia

De Italiaanse regering overweegt weer om een belang te nemen in het noodlijdende, en onder curatele gestelde, Alitalia, dat zei vicepremier Luigi Di Maio in een interview de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

Belang
De Italiaanse overheid is bezig een nieuw bedrijf op te richten dat Alitalia op de been- en (deels) in handen van de staat moet houden. In dat bedrijf zou het ministerie van Economische Zaken een belang van ongeveer 15 procent hebben. Ook andere staatsondernemingen zoals de nationale spoorwegen en de de bank Cassa Depositi e Prestiti zouden interesse hebben in deelname in het bedrijf.

Deadline
De druk op Alitalia en de Italiaanse regering wordt steeds groter nu de terugbetalingsdeadline voor de maatschappij nadert. Alitalia ging vorig jaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad geen geld meer in de maatschappij wilde steken, en wordt sindsdien financieel op de been gehouden door de Italiaanse regering.

Uitgesteld
Die lening zou eigenlijk vanaf 30 april van dit jaar terugbetaald moeten worden, maar werd uitgesteld naar 15 oktober, nu zou de deadline voor Alitalia op 15 december dit jaar komen te liggen, meldt een overheidsbron aan Reuters. Hierdoor krijgt de carrier meer tijd om te zoeken naar een koper.

Lening
De Italiaanse overheid stelde in eerste instantie 600 miljoen euro beschikbaar om het bedrijf draaiende te houden voordat het verkocht kon worden. In oktober 2017 werd er nog 300 miljoen euro extra in Alitalia gepompt. De Europese Commissie kondigde eerder dit jaar een onderzoek aan naar de leningen die de Italiaanse overheid aan Alitalia verleend heeft in het afgelopen jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close