fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Italiaanse regering kijkt weer naar belang in Alitalia

De Italiaanse regering overweegt weer om een belang te nemen in het noodlijdende, en onder curatele gestelde, Alitalia, dat zei vicepremier Luigi Di Maio in een interview de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

Belang
De Italiaanse overheid is bezig een nieuw bedrijf op te richten dat Alitalia op de been- en (deels) in handen van de staat moet houden. In dat bedrijf zou het ministerie van Economische Zaken een belang van ongeveer 15 procent hebben. Ook andere staatsondernemingen zoals de nationale spoorwegen en de de bank Cassa Depositi e Prestiti zouden interesse hebben in deelname in het bedrijf.

Deadline
De druk op Alitalia en de Italiaanse regering wordt steeds groter nu de terugbetalingsdeadline voor de maatschappij nadert. Alitalia ging vorig jaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad geen geld meer in de maatschappij wilde steken, en wordt sindsdien financieel op de been gehouden door de Italiaanse regering.

Uitgesteld
Die lening zou eigenlijk vanaf 30 april van dit jaar terugbetaald moeten worden, maar werd uitgesteld naar 15 oktober, nu zou de deadline voor Alitalia op 15 december dit jaar komen te liggen, meldt een overheidsbron aan Reuters. Hierdoor krijgt de carrier meer tijd om te zoeken naar een koper.

Lening
De Italiaanse overheid stelde in eerste instantie 600 miljoen euro beschikbaar om het bedrijf draaiende te houden voordat het verkocht kon worden. In oktober 2017 werd er nog 300 miljoen euro extra in Alitalia gepompt. De Europese Commissie kondigde eerder dit jaar een onderzoek aan naar de leningen die de Italiaanse overheid aan Alitalia verleend heeft in het afgelopen jaar.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button