AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Langste vlucht ter wereld landt na 17 uur in New York

De langste vlucht ter wereld, tussen Singapore en New York, uitgevoerd door Singapore Airlines met een Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range), met registratie 9V-SGB, is na 17 uur en 25 minuten veilig geland op het Newark Liberty Airport in New York, dat laat de website Flightradar zien.

Vlucht
De langste vlucht ter wereld vertrok gisteren om 17:59 uur Nederlandse tijd van de internationale luchthaven Changi in Singapore, en is om 11:24 uur Nederlandse tijd geland in New York. In totaal zijn de twee piloten, twee co-piloten, dertien cabinemedewerkers en 161 passagiers, 17 uur en 25 minuten in de lucht geweest. In die tijd overbrugden zij, volgens Flightradar, een afstand van 15.345 kilometer.

Tijd
De passagiers hebben, om de tijd te doden, beschikking tot het inflight entertainment-systeem waar films, series, documentaires en ander tv-programma’s bekeken kunnen worden. In totaal is er 1.200 uur aan beeldmateriaal te bekijken. De cabine is aangepast met led-verlichting die het effect van de jetlag moeten verminderen door de natuurlijke nacht- en dagbalans na te bootsen.

ULR
Singapore Airlines is de eerste klant van de Airbus A350-900ULR, waar 161 passagiers in kunnen plaatsnemen. Het toestel is opgedeeld in twee klassen, wat neerkomt op 67 stoelen in businessclass en 94 stoelen in premium economy. Singapore Airlines heeft er voor gekozen om geen economy stoelen in de ULR te plaatsen.

Brandstof
Het vliegtuig heeft een aangepast brandstofsysteem waardoor het toestel 165.000 liter brandstor, 24.000 liter meer dan een normale A350-900 kan opslaan, zonder extra tanks te gebruiken. De motoren die de A350 aandrijven zijn Rolls Royce Trent XWB motoren. In totaal heeft de airline zeven A350-900ULR’s bij Airbus in bestelling staan.

Los Angeles
Singapore Airlines zet de A350-900ULR’s ook in op de route tussen Singapore en Los Angeles. Met ingang van 9 november vliegt de airline dagelijks rechtstreeks tussen Singapore en Los Angeles. Vanaf 18 oktober wordt de langste vlucht ter wereld, die van Singapore naar New York, dagelijks uitgevoerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button