fbpx
Eindhoven AirportNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

‘Ryanair-piloten naar rechter wegens sluiting Eindhoven’

Zeventien Ryanair-piloten hebben een kort geding aangespannen tegen Ryanair vanwege de beslissing om de basis van de luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport volgende maand te sluiten, zo melden verschillende media.

Donderdag
Het kort geding zal aanstaande donderdag 18 oktober plaatsvinden. De piloten willen met de rechtsgang de sluiting van de Ryanair-basis op Eindhoven Airport voorkomen. Ryanair liet begin deze maand weten de basis op de Brabantse luchthaven te sluiten als gevolg van een ‘hogere olieprijs, hogere onderhoudskosten en lagere ticketprijzen’.

Bonden
De bonden FNV Luchtvaart en de VNV veroordeelde de actie van Ryanair en gaan er ‘alles aan doen‘ om de sluiting te voorkomen. De vraag blijft echter of Ryanair aan het dreigen is, om zo de stakingen te bestraffen, of dat het besluit vast staat. Volgens een reactie van de Ierse prijsvechter tegenover Up zou het laatste het geval zijn. De toekomst voor de Ryanair-basis in Eindhoven blijft op dit moment nog onzeker.

Oorlogsverklaring
De European Cockpit Association liet vandaag nog weten de sluiting van de bases Eindhoven en Bremen én de vlootverkleining op Weeze Airport als een oorlogsverklaring te zien. “Een dergelijke vijandigheid door het management van Ryanair wordt door piloten en cabinepersoneel niet getolereerd”, zegt ECA-voorzitter Dirk Polloczek namens vakbondsleiders uit heel Europa. Er zou dan ook gesproken worden over nieuwe acties, maar hoe die eruit komen te zien is nog niet duidelijk.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button