AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

SpiceJet ontvangt eerste Boeing 737 MAX 8 van megaorder

De Indiase low cost-maatschappij SpiceJet heeft de eerste Boeing 737 MAX 8 van de door hen geplaatste megaorder in ontvangst genomen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste
De geleverde Boeing 737 MAX 8 is de eerste van een megaorder bestaande uit 205 toestellen van hetzelfde type. De order werd in 2016 bij Boeing geboekt. ‘De introductie van onze eerste MAX is een enorme mijlpaal in de geschiedenis van SpiceJet, deze nieuwe vliegtuigen stellen ons in staat om nieuwe routes te openen en tegelijkertijd de brandstof-, onderhoudskosten en de CO2-uitstoot te verminderen’, aldus SpiceJet-topman Ajay Singh.

Vloot
De huidige Boeing-vloot van SpiceJet bestaat uit vier Boeing 737-700’s, vier 737-900’s, 28 Boeing 737-800’s en één 737 MAX 8. Daarnaast heeft de Indiase airline nog 24 Bombardier Q400’s in de vloot. Met de komst van de nieuwe MAX-toestellen wil de airline de vloot vernieuwen en homogener maken, zodat de onderhoudskosten gedrukt kunnen worden, maar ook de brandstofkosten. De 737 MAX verbruikt minder brandstof dan de ‘gewone’ 737’s, waardoor er per vliegtuig, per jaar zo’n 1,3 miljoen euro aan brandstof bespaard kan worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button